kreml-vse-chastishe-zaluchaie-do-nastupalnykh-operatsii-v-ukraini-nerehuliarni-pidrozdily-brytanska-rozvidka

кремль все частіше залучає до наступальних операцій в Україні нерегулярні підрозділи - британська розвідка

 • 34241 переглядiв

Міністерство оборони росії дедалі більше централізує командування та контроль над нерегулярними силами, що, швидше за все, полегшить їхнє використання у наступальних операціях в Україні. Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, пише УНН.

Деталі

У звіті зазначається, що у лютому 2023 року військове відомство росії створило "добровольчий корпус", який об'єднав під єдиною системою управління та контролю понад 20 тисяч найманців, резервістів та колишніх ув'язнених, які служать у численних іррегулярних підрозділах.

За даними британської розвідки, з моменту створення "добровольчого корпусу" нерегулярні сили все частіше використовуються в наступальних операціях, для яких мало підходять. Нерегулярні формування росії є переважно підрозділи легкої піхоти, яким бракує інтегрованої артилерійської чи авіаційної підтримки, що робить їх вразливішими, ніж російські регулярні формування.

Отже, протягом останніх 9 місяців у російських іррегулярних підрозділах спостерігався пропорційно вищий рівень втрат, ніж у російських регулярних підрозділах,

- йдеться у повідомленні.

Війська рф, ймовірно, прорвалися до передмістя Часів Яру: британська розвідка проаналізувала ситуацію на фронті12.06.24, 13:36 • [views_27230]

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула 254 тіла полеглих оборонців

     • 34072 переглядiв