ukenru
kravchuk-prichina-nizkoyi-yavki-na-mistsevikh-viborakh-nedovira-do-vladi

Кравчук: причина низької явки на місцевих виборах - недовіра до влади

 • 19269 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Причиною низької явки на місцевих виборах 25 жовтня стала недовіра до влади. Про це УНН заявив перший президент України, голова української делегації в тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

“Недовіра до влади. Байдуже ставлення до самих місцевих виборів. Люди думають, що влада на місцях нічого не вирішує, а все вирішується в Києві. Хоча, вони й самі не знають, де й що вирішують. Дуже погана освіченість, дуже погане правове виховання, дуже погане знання ситуації суспільного розвитку, як розвивається економіка, бізнес. Люди живуть чутками часто або уявами”, - зазначив політик.

На його думку, всі ці обставини приводять до небажання приходити на виборчі дільниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук назвав причину провалу опитування по вільній економічній зоні на Донбасі

“Та й голосування — це одне. А от після голосування, змусити депутатів працювати — це інше. Він перед виборами кричить: “Я зроблю те! Я зроблю інше!” Але коли його обрали, то на другий день забув, про що говорив. І йому це сходить з рук. А якби було таке, що при брехні завтра вже не депутат, тоді були б зміни, люди б до чогось привчалися. А так: ті не виконують, ці — не вимагають. Виникає питання правового нігілізму та безвідповідальності”, - підсумував Кравчук.

Нагадаємо, що за даними ЦВК явка на місцевих виборах 25 жовтня становила 36,88%.

Українські Національні Новини

Політика