kostin-zustrivsia-z-henprokurorom-polshchi-obhovoryly-spivpratsiu-u-rozsliduvanni-voiennykh-zlochyniv-rf

Костін зустрівся з Генпрокурором Польщі: обговорили співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів рф

 • 22837 переглядiв

Генпрокурор України Андрій Костін зустрівся у Варшаві зі своїм польським колегою міністром юстиції - генеральним прокурором РП Адамом Боднаром. Сторони обговорили зокрема співпрацю у сфері розслідування російських воєнних злочинів.

Генпрокурор України Андрій Костін зустрівся у Варшаві з міністром юстиції та Генеральним прокурором Польщі Адамом Боднаром. Сторони обговорили зокрема співпрацю у сфері розслідування російських воєнних злочинів. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора, пише УНН.

Офіс Генпрокурора високо цінує внесок двох польських експертних місій у документування воєнних злочинів рф, а також зусилля польських прокурорів, які досліджують паттерни злочинів, скоєних росією в ході війни проти України та інших збройних конфліктів. Сподіваємося на продовження нашого плідного партнерства та повністю відкриті до його розширення на нові напрями,

- зазначив Костін.

Деталі

Під час зустрічі генпрокурори обговорили залучення польських слідчих до розслідування російських злочинів в Україні, а також розширення міжнародного компенсаційного механізму для відшкодування Україні збитків, які завдала росія під час війни.

Також було порушено ідею створення міжнародного трибуналу для суду над винними у воєнних злочинах і злочинах проти людяності росіянами, йдеться на сайті польського міністерства Юстиції.

В Україні вироки за воєнні злочини отримали вже 77 осіб - Генпрокурор 15.01.24, 12:09

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росія тримає у Чорному морі один ракетоносій до 8 "Калібрів"

     • 25243 переглядiв

    "АТЕШ" фіксують підготовку окупантів до оборони Євпаторії

     • 29349 переглядiв