ukenru
koriguvali-raketni-udari-po-donetskiy-zaliznitsi-zatrimali-agentiv-rf

Коригували ракетні удари по залізниці: на Донеччині затримали агентів рф

 • 114064 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. СБУ знешкодила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Донецькій залізниці. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

За даними СБУ, зловмисники збирали розвіддані про позиції українських військових, а також коригували артилерійські обстріли об’єктів критичної інфраструктури.

Працівники СБУ викрили на співпраці з ворогом керівника однієї з місцевих станцій Укрзалізниці. Перебуваючи на посаді, вона "зливала" ворогу закриту інформацію щодо переміщення Сил оборони України на території області. 

Агентка рф передавала координати за допомогою електронних повідомлень з власних аккаунтів.

Одержані відомості окупанти планували використати для здійснення серії масованих ракетних ударів по залізничній інфраструктурі.

Встановлено, що колаборантка була завербована представником спецслужб рф через її знайомого – так званого "депутата народної ради днр".

Наразі досудове розслідування завершено і справу щодо затриманої скеровано до суду.

Іншого російського агента контррозвідники Служби безпеки затримали у Бахмуті. Через анонімний Телеграм-канал зрадник передавав ворогу інформацію щодо розташування підрозділів ЗСУ у прифронтовому районі. 

Ще двох ворожих інформаторів затримали на збиранні розвідданих про переміщення українських військ у Бахмутському районі та поблизу Дружківки.

Одним зі "зв’язкових" був бойовик терористичної організації "днр", який перебуває у складі окупаційного угруповання на сході України.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозри у скоєнні злочинів і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо

Служба безпеки України затримала 60-річну агентку рф, яка збирала координати для ракетних ударів по Києву.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП