ukenru
kontseptsiia-dopomohy-ukraini-obhovoriuietsia-spiker-konhresu-ssha-pro-mekhanizm-finansuvannia-ukrainy

Концепція допомоги Україні обговорюється: спікер Конгресу США про механізм фінансування України

 • 26937 переглядiв

У Конгресі США обговорюються різні механізми надання додаткової допомоги Україні, включаючи використання заарештованих активів російських олігархів, надання зброї та гуманітарної допомоги окремо або в пакеті, а також можливість надання кредитів, хоча деталі все ще обговорюються.

Першочерговим для Конгресу США є погодження бюджету уряду країни на поточний рік, але надання додаткової допомоги Україні розглядається, - у контексті фінансування Україні окремо фігурує допомога зброєю та гуманітарним компонентом, а також можливе використання арештованих активів російських олігархів.

Про це спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон повідомив на щотижневому прес-брифінгу, передає УНН.

Деталі

На питання щодо можливих шляхів надання додаткової допомоги Україні, журналіст зазначив, що  деякі республіканці просувають ідею допомоги Україні у формі кредиту. Чи лежить це "на столі", і чи це те, що Джонсон підтримав би?

Я не говорив конкретно про механізм фінансування України, але ми говоримо про весь додаток і всі ці пороги. Чи будуть вони йти окремо, чи в пакеті, -  всі ці речі обговорюються

– відповів Майк Джонсон.

Він також зазначив про різницю між "летальною допомогою для України і гуманітарним компонентом".

Крім того спікер Палати представників пояснив:

Є розмови про те, що ми називаємо актом репо, - як можна використати арештовані активи російських олігархів, щоб якимось чином заплатити за підтримку України є розмови про те, що ми називаємо актом репо, - як можна використати арештовані активи російських олігархів, щоб якимось чином заплатити за підтримку України    

- сказав Джонсон. 

Стосовно ймовірного кредиту, посадовець зазначив, що концепція кредиту обговорюється, тож є багато вдумливої, цілеспрямованої роботи і дискусій, які відбуваються серед частини учасників обговорення.

21.03.24, 11:18 • [views_0]

Джонсон зазначив, що США не допустять, щоб терористи і тиранам прокладали шлях у світі:

Ми розуміємо важливість того, що ми підтримуємо наших союзників, і ми не можемо дозволити терористам і тиранам марширувати по всьому світу, ми зрозуміли, що ви розхитаєте світовий порядок з часів Другої світової війни, якщо Америка не продемонструє силу 

- сказав він.

"Білий дім і цей президент проєктують слабкість на світовій арені", зазначив Джонсон.

Я вважаю, що це причина того, що всі наші, дуже багато хто з наших супротивників, діють так провокативно. 

- наголосив спікер Палати представників Конгресу США.

Нагадаємо

Адміністрація президента США Джо Байдена наразі не готова оголосити про постачання ракет ATACMS, але продовжить зусилля для підтримки України. 

Адміністрація Байдена попередила губернаторів американських штатів, що ворожі іноземні держави здійснюють руйнівні кібератаки, спрямовані на критично важливі комунальні підприємства водопостачання та водовідведення по всій території Сполучених Штатів, створюючи ризики перебоїв у постачанні чистої питної води та накладаючи значні витрати.

21.03.24, 10:59 • [views_0]