ukenru
konstantinopol-nazvav-ukrayinskiy-sobor-bezpovorotnim-momentom-v-istoriyi-vselenskogo-pravoslavya

Константинополь назвав український Собор безповоротним моментом в історії Вселенського православ’я

 • 8765 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Його всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій назвав Собор безповоротним моментом в історії Вселенського православ’я. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції у Києві, передає кореспондент УНН.

“Кілька хвилин тому я говорив з Вселенським патріархом Варфоломієм. Розмова зайняла трохи більше часу, ніж ми очікували. Це була дуже важлива розмова — продовження події — яка відбулась вчора. Його всесвятість вважає, що наш Собор став безповоротним моментом в історії Вселенського православ’я, і вчорашній Собор відкриває нову його еру”, — сказав Президент.

Він нагадав, що питання про автокефалію української православної церкви постало рівно 100 років тому.

Нагадаємо, за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено Автокефальну Помісну Православну Церкву України і затверджено статут нової церкви.

Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія. На голосуванні за предстоятеля нової автокефальної помісної Православної церкви України він здобув перемогу над митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном з відривом у 20 голосів.

Як повідомляв УНН, Константинопольський патріарх Варфоломій має намір вручити 6 січня томос (указ) про автокефалію предстоятелю Автокефальної Помісної Православної церкви України митрополиту Епіфанию.

Українські Національні Новини

Політика