konflikt-u-nagornomu-karabasi-storoni-domovilis-pro-povne-pripinennya-boyovikh-diy

Конфлікт у Нагорному Карабасі: сторони домовились про повне припинення бойових дій

 • 253229 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Влада Нагірного Карабаху ухвалила рішення припинити вогонь, повідомляє видання 24News з посиланням на інфоцентр невизнаної республіки, пише УНН.

Деталі

Прокремлівське видання "Sputnik Армения" пише про повне припинення вогню з 13:00 20 вересня. Угода була досягнута нібито за посередництва російських миротворців.

Як заявляють росЗМІ, сторони домовились про розформування і повне роззброєння армії Карабаху, виведення важкої техніки та озброєнь "з метою їхньої якнайшвидшої утилізації". Крім того домовились про виведення підрозділів, що залишилися, і військовослужбовців ЗС Вірменії із зони розгортання російського миротворчого контингенту в Карабасі.

Завтра, 21 вересня в місті Євлах відбудеться зустріч представників місцевого вірменського населення і влади Азербайджану з питання реінтеграції, забезпечення прав і безпеки вірмен. 

Доповнення

За останніми даними у Нагорному Карабасі внаслідок обстрілів загинули 32 людини, понад 200 було поранено, заявив омбудсмен Вірменії.

Нагадаємо

19 вересня міноборони Азербайджану заявило, що з метою "гарантування безпеки мирного населення у Карабаському районі розпочато проведення військових дій". На меті стоїть виведення з ладу "легітимних військових цілей" ЗС Вірменії, а не цивільне населення і об'єкти інфраструктури.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В росії винищувач Су-34 зазнав аварії - ЗМІ

     • 214993 переглядiв