ukenru
konenenka-z-pidozryuvanim-kryuchkovim-poznayomili-surkisi-kolomoyskiy

Конененка з підозрюваним Крючковим познайомили Суркіси, - Коломойський

 • 10319 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Бізнесмен Ігор Коломойський прокоментував хід кримінального провадження НАБУ щодо корупційних схем на енергетичному ринку України, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

Як відомо, підозрюваним у вищезгаданому кримінальному провадженні є екс-глава компанії "енергомережі" Дмитро Крючков.

"Я знаю Крючкова особисто. Він пройдисвіт, аферист і шахрай", - заявив Коломойський.

За словами бізнесмена, Крючков "грабував" вітчизняні обленерго.

"Крючков - це людина, який грабував наші обленерго, наші підприємства і носив гроші Кононенку (фігурант журналістського розслідування програми "Схеми", заступник голови фракції " Блок Петра Порошенко "у Верховній Раді, - ред.). Що тут знати, всі це знають. НАБУ знає, і прокуратура знає, і антикорупційна прокуратура знає. Я чув навіть, що Крючков планує піти на угоду зі слідством", - заявив Коломойський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурори Холодницького втретє відмовилися підписати підозри фігурантам справи "Крючкова-Суркісів"

Бізнесмен додав, що знайомство Кононенка і Крючкова відбулося за сприяння братів Ігоря та Григорія Суркісів (фігуранти журналістського розслідування програми "Схеми", - ред.).

"Суркіси познайомили Крючкова з Кононенко", - сказав Коломойський.

Відзначимо, з 2015 року Національне антикорупційне бюро розслідує справу про розкрадання в енергетиці. Детективи НАБУ підозрюють екс-депутата Дмитра Крючкова в привласненні коштів "Запоріжжяобленерго" в розмірі понад 300 млн грн.

Але мова йде не тільки про "Запоріжжяобленерго". У НАБУ кажуть, що діяльність компанії "енергомережі", яку очолював Крючков, завдала Україні збитків у 1,4 млрд грн.

За даними журналістів "Схем", звозили кошти, виручені в результаті корупційних схем, в тому числі і в офіс братів Суркісів. Такий висновок можна зробити на підставі опублікованих журналістами записів телефонних розмов між Крючковим, Кононенко, Суркісами і іншими особами.

За словами журналіста і народного депутата Сергія Лещенка, НАБУ у справі "енергомережі" "перешкоджає глава САП Назар Холодницький".

"У цих справах є багато проступок, скажімо так, з боку Холодницького. По-перше, він, наприклад, проводив поверхневий допит Суркісів, після чого зупиняв досудове розслідування. Причому проводив цей допит, без залучення детективів НАБУ, хоча саме НАБУ веде цю справу. Він (Холодницький - ред.) допитував Суркісів, будучи віце-президентом ФФУ, де Ігор Суркіс є почесним головою. По-друге, прокурорами Холодницького з серпня минулого року не погоджуються проекти повідомлень про підозру щодо посадових осіб "Черкасиобленерго", і замість цього їх направляють в поліцію. Тобто справу футболять", - зазначив Лещенко.

Українські Національні Новини

Політика