ukenru
komitet-derzhdumi-rf-vidkhiliv-vidstrochku-vid-mobilizatsiyi-dlya-vchenikh-ta-likariv

Комітет держдуми рф відхилив відстрочку від мобілізації для вчених та лікарів

 • 438321 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Комітет держдуми рф з оборони виступив проти надання звільнення від мобілізації для лікарів, кандидатів наук та осіб, які не служили в армії. Про це повідомив депутат від комуністичної партії російської федерації Михайло Матвєєв у Telegram, передає УНН.

Цитата

"З'ясувалося, що жодного поняття "часткової" мобілізації в законі немає і не буде, і обмежувати себе на майбутнє Міноборони не може, а час мобілізації означає "військовий". Термінологія не та", - пояснив Матвєєв на прямому ефірі у своїх соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бєлгородській області рф знову неспокійно: легіон "Свободи Росії" і РДК заявляють, що "боротьба триває"

Доповнення

Однак, за словами російського депутата, комітет держдуми рф з оборони відкинув пропозицію Матвєєва про надання відстрочки від військової служби для тих, хто через своє здоров'я або інші обставини не служив в армії.

"За десятиліття до сво (так рф називає війну проти України ред.-) росія втратила близько 30 тисяч фахівців із науковими ступенями (близько 10%). З початком сво з країни побігли сотні тисяч громадян, серед яких чимало вчених. І якщо ми не збережемо тих, хто принципово залишився, криза в науці та освіті в Росії буде незворотною", - вважає Матвєєв.

Нагадаємо

25 жовтня 2022 року Михайло Матвєєв вніс до держдуми рф законопроєкт, що передбачає надання вченим відстрочки від мобілізації.

Згідно з указом президента рф володимира путіна, часткова мобілізація почалася 21 вересня 2022 року, і вже 1 листопада влада заявила про її завершення. Однак це юридично не було оформлено. Глава міноборони рф сергій шойгу, стверджував, що на той час було мобілізовано 300 тисяч осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу