koli-schos-pratsyuye-i-platit-podatki-tse-pozitivniy-moment-ekspert-pro-vidnovlennya-roboti-areshtovanikh-v-ukrayini-azs

“Коли щось працює і платить податки - це позитивний момент” - експерт про відновлення роботи арештованих в Україні АЗС

 • 762519 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Відновлення роботи АЗС арештованої мережі Glusco, яку з ініціативи АРМА передали в управління ТОВ “Нафтогаз Ойл Трейдинг”, є позитивним моментом, адже таким чином сплачуються податки до держбюджету. Про це в коментарі УНН розповів експерт з питань енергетики Леонід Косянчук.

Цитата

“Якщо щось працює і платить податки - це позитивний момент, адже в бюджеті інших грошей, як податки, немає. Разом з тим, коли був накладений арешт на продукти і мережу Glusco, то люди працювали на мінімальній зарплаті. Якби Glusco не працювало, податки не відраховувалися тощо”, - зазначив експерт.

Він додав, що позитивним аспектом є й те, що в управителі обрано компанію афільовану з “НАК Нафтогаз”, а отже над мережею здійснюється державний контроль.

“АЗС були передані в управління U.GO. Ця мережа афілійована з “Нафтогазом”. А це говорить про те, що там є державний контроль - і над цінами, і над якістю. І над рештою моментів. Позитивним є ще те, як на мене, що ця заправка не переслідує ціль отримати надприбутки, вона працює в середньонижньому ціновому сегменті. І при цьому вона надає гарну якість”, - розповів Косянчук.

Нагадаємо

У травні 2022 року на тлі паливної кризи уряд прийняв пропозицію АРМА щодо передачі в управління за особливою процедурою низки арештованих активів мережі АЗС Glusco. Йдеться про понад 200 автозаправних комплексів та об’єктів нерухомості, які належать 31 юридичній особі, зокрема «Глуско рітейл» та дочірнім компаніям.

У червні минулого року між АРМА та управителем було укладено договори управління.

Станом на кінець березня 2023 року управитель відновив роботу 71 автозаправної станції під новим брендом U.GO.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    росія змінила голову миротворчих сил у Карабасі

     • 378705 переглядiв