kolaborant-yakyi-pid-chas-okupatsii-kupianska-vstupyv-do-mvs-rf-otrymav-12-rokiv-tiurmy

Колаборант, який під час окупації Куп’янська вступив до "мвс рф", отримав 12 років тюрми

 • 14625 переглядiв

Місцевий житель Куп'янська, який співпрацював з російськими окупантами, вступивши на службу в "мвс рф" під час окупації, отримав 12-річний тюремний термін.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один колаборант, який співпрацював з росією під час окупації Куп’янська на Харківщині. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Деталі

Зловмисником є місцевий житель, який у період захоплення громади підтримав рашистів, а згодом вступив до місцевого "відділу мвс рф".

Там його призначили до складу "патрульного" підрозділу, що охороняв будівлі, в яких базувались угруповання російських загарбників.

Також зловмисник, разом з озброєними окупантами, обходив територію міста і шукав учасників руху опору.

Після звільнення Куп’янська колаборант намагався сховатися від правосуддя, змінюючи адреси тимчасового проживання.

Однак співробітники СБУ розшукали його та затримали у травні 2023 року в результаті стабілізаційних заходів у деокупованому районі.

За матеріалами Служби безпеки зловмисника визнано винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив йому 12 років позбавлення волі.

Штурмували Красногорівку і намагалися прорватися до Лиману на Донеччині: трьом зрадникам повідомлено про підозру06.06.24, 16:39

Популярні

Новини по темі