kolaborant-yakiy-znimav-postanovche-video-dlya-rostb-provede-za-gratami-7-rokiv

Колаборант який знімав постановче відео для росТБ, проведе за ґратами 7 років

 • 869850 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Колаборант який на замовлення російського телебачення знімав постановче інтерв'ю про мобілізацію в Одесі, отримав строк 7 років ув'язнення, Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

За підтримки публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури суд визнав одесита винним у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

З огляду на співпрацю зі слідством, його засуджено до 7 років позбавлення волі. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років.

Цитата

"Прокурорами у суді було доведено, що засуджений спільно зі своїм приятелем – псевдожурналістом на замовлення російського пропагандистського телеканалу РЕН-ТВ зробили відео з фейковою інформацією щодо обставин мобілізації в Одесі", - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що на виконання завдання російських телевізійників вони записали постановче інтерв'ю з нібито співробітником Одеського обласного ТЦК та СП.

Засуджений, видаючи себе за військкома, розповідав як змушений полювати на чоловіків призовного віку, щоб самому уникнути мобілізації.

Зміст запитань і відповідей, висловлених в інтерв'ю, вони отримали від російських пропагандистів. Ворожа пропаганда транслювалася на російських телеканалах та в інтернеті.

Обвинувальний акт стосовно другого фігуранта – псевдожурналіста незабаром буде скеровано до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині СБУ викрила колаборантку, яка працювала на рф під час окупації Херсона

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    2 супутники Project Kuiper компанії Amazon вирушили в космос

     • 675817 переглядiв

    В Одесі пролунали вибухи

     • 2737189 переглядiв

    росіяни обстріляли естонських волонтерів "Іскандером"

     • 678122 переглядiв