kndr-vipustila-krilati-raketi-u-bik-zhovtogo-morya

КНДР випустила крилаті ракети у бік Жовтого моря

 • 567346 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня УНН. КНДР випустила кілька крилатих ракет у бік Жовтого моря в суботу. Про це повідомили Збройні сили Сеула, пише Yonhap, передає УНН.


Деталі

Об'єднаний комітет начальників штабів (JCS) оголосив, що запуск Північного корабля відбувся близько 4 ранку, але не надав жодних подробиць, очікуючи аналізу.

"Посилюючи наш моніторинг і пильність, наші військові зберігають стан повної готовності в тісній співпраці зі Сполученими Штатами", - йдеться в текстовому повідомленні JCS.

Представники Сил оборони Сеула наголошують, що подібні запуски ракет з боку КНДР можуть відбуватись на тлі того, що у четвер Південна Корея та США завершили 11-денні навчання Ulchi Freedom Shield (UFS).Північ засудила навчання як репетицію вторгнення.

У рамках UFS Південна Корея та США провели спільні повітряні навчання із залученням принаймні одного американського стратегічного бомбардувальника B-1B над Корейським півостровом.

У відповідь КНДР розпочала військові командно-штабні навчання за сценарієм окупації південнокорейської території та на початку цього тижня випустила дві балістичні ракети малої дальності в бік вод біля східного узбережжя. Північна Корея стверджувала, що запуск ракети в середу ввечері був тактичним ядерним ударом, що імітував удари по "випаленій землі" по головним командним центрам і аеродромам у Південній Кореї.

Доповнення 

На знак протесту проти військової присутності США навколо Корейського півострова Північна Корея провела в середу вечором навчання, під час яких вони імітували ядерний удар по Південній Кореї. Серед іншого вони імітували атаки на військові командні центри та аеропорти.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    КНДР випустила крилаті ракети у бік Жовтого моря

     • 567346 переглядiв

    У вересні Зеленський відвідає США - The Guardian

     • 1078304 переглядiв

    Meta хоче створити платні версії Facebook та Instagram

     • 670268 переглядiв

    США надасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном - Reuters

     • 701456 переглядiв

    Міноборони рф заявило про нібито атаку БПЛА на Кримський міст

     • 414043 переглядiв