ukenru
kndr-vidpravyla-rosii-7-tysiach-konteineriv-z-viiskovoiu-dopomohoiu-pivdenna-koreia

КНДР відправила росії 7 тисяч контейнерів з військовою допомогою - Південна Корея

 • 23435 переглядiв

За словами міністра оборони Південної Кореї, з минулого року Північна Корея відправила до росії близько 7000 контейнерів з боєприпасами та іншим військовим обладнанням.

Північна Корея з минулого року відправила близько 7000 контейнерів з боєприпасами та іншим військовим обладнанням до росії. Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік, передає Sky News, пише УНН

Деталі

За словами Шин Вон Сік, Північна Корея спочатку покладалася на кораблі для поставок зброї до росії, але зараз все частіше використовує для цього залізницю я. Він додав, що Пхеньян, ймовірно, отримав понад 9000 контейнерів допомоги в обмін на військову підтримку.

Як зазначає Sky News, США і Південна Корея раніше звинувачували Північну Корею у відправці снарядів та іншої військової допомоги росії під час війни в Україні. Своєю чергою,  росія і Пхеньян заперечували ці заяви.

Доповнення 

Міністр оборони Південної Кореї зробив цю заяву під час прес-конференції через кілька годин після того, як південнокорейські військові заявили, що КНДР запустила балістичні ракети малої дальності в східних водах країни.