klymenko-pro-sytuatsiiu-na-sumshchyni-70percent-ditei-vzhe-evakuiovano

Клименко про ситуацію на Сумщині: 70% дітей вже евакуйовано

 • 18898 переглядiв

З прикордонних районів Сумщини евакуйовано 21 тисячу осіб, ще 25 тисяч готові до евакуації. 70% дітей вже вивезено, влада продовжує роз'яснювальну роботу та забезпечує гуманітарну допомогу.

У Сумській області вже евакуйовано 21 тисячу громадян із прикордонних населених пунктів, і ще 25 тисяч, включно з дітьми, готові до евакуації. За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, вже 70% дітей вже евакуйовано. Про це він розповів в ефірі телемарафону, передає УНН.

"На даний момент евакуйовано 21 тисячу наших громадян, які проживають в прикордонних населених пунктах Сумщини. Ми готові до евакуації, ще 25 тисяч людей, в тому числі і дітей. Вже 70% дітей вже евакуйовано", - сказав Клименко.

За словами Клименка, вони проводять роз’яснення населенню важливості цієї евакуації. МВС співпрацює з ОВА Сумщини, яка визначає населені пункти, які мають бути евакуйовані.

"Зараз група "Білі янголи" розпочне свою роботу у Сумській області, для того аби навчити місцевих поліцейських та рятувальників створювати власні загони. Працювати вони будуть на бронетехніці", - додав Клименко.

Він розповів, алгоритм евакуації визначає місцева влада, а МВС працює вже на кінцевих етапах. Також, для того аби люди, які вже евакуювались, не переживали про своє майно, в містах залишають поліцію з додатковими патрулями.

"Щодо гуманітарної допомоги, то людям, які не змогли виїхати, періодично завозять продукти харчування. Як правило у прикордонних населених пунктах магазини не працюють, через відсутність електроенергії та води. В деяких селах перебиті інженерні споруди", - додав він.

Клименко також зазначає, що у таких населених пунктах за потреби приїжджають медики.

Міністр внутрішніх справ розповів, що росіяни навмисне обстрілюють прифронтові населені пункти, знаючи, що там проходить евакуація. Він зазначає, що вони готові до розвитку будь-яких розвитку ситуацій, якщо мова йтиме про примусову евакуацію.

За його словами, евакуйованих людей приймають відносно безпечні області. Зараз більшість людей приймає Сумська область, але йдеться і про Київську та Полтавську області. Також деякі заклади відпочинку приймають частину евакуйованих.

Нагадаємо

За добу окупанти завдали 177 ударів по Сумській області, обстрілявши 36 населених пунктів. Внаслідок атак загинула одна людина, троє поранені, пошкоджено будівлі та транспортні засоби.

Популярні

Новини по темі

Клименко про ситуацію на Сумщині: 70% дітей вже евакуйовано

 • 18898 переглядiв

Усик - Ф'юрі: визначена дата та місце бою-реваншу

 • 11074 переглядiв

Укренерго: завтра відключень світла не планується

 • 19375 переглядiв

МХП закінчив збір ранніх зернових

 • 19556 переглядiв