ukenru
klimkin-rozpoviv-pro-deyaki-rishennya-schodo-prisutnosti-korabliv-nato-v-chornomorskomu-regioni

Клімкін розповів про "деякі рішення" щодо присутності кораблів НАТО в Чорноморському регіоні

 • 5012 переглядiв

БРЮССЕЛЬ-КИЇВ.4 грудня. УНН. Під час засідання на рівні міністрів закордонних справ НАТО за участю України та Грузії в контексті нещодавньої агресії РФ на Азові були прийняті деякі рішення, про які стане відомо найближчим часом. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу в Брюсселі, передає кореспондент УНН.

"У нас відбулась дуже добра дискусія, причому і на двосторонньому, і в сьогоднішньому форматі НАТО+Україна+Грузія про те, що власне ми маємо зробити. Що ми не маємо залишатись в рамках заяв, якими б сильними вони не були. Ми маємо сформулювати комплексну відповідь щодо того, що робить Росія в Чорному морі, в Керченській протоці, і в Азовському морі", - сказав міністр.

За словами Міністра, першим його закликом до союзників було сприяти звільненню захоплених ФСБ українських моряків.

"Ми маємо сформулювати дуже чітку відповідь Росії. По-перше, це безпековий аспект. Всі прекрасно зрозуміли, що НАТО має посилити свою присутність в регіоні Чорного моря. Яким чином це буде робитись – питання і подальшого обговорення, але про деякі рішення ви почуєте вже найближчим часом. Це, звичайно, і присутність кораблів НАТО – це буде достатньо швидко", - заявив Клімкін.

"За визначенням ми не маємо цим обмежитись. Це має бути і постійний моніторинг всього того, що робить Росія в регіоні Чорного моря. Це звичайно має бути послідовна взаємодія", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США мають намір виробити в Брюсселі спільну позицію НАТО щодо Керченської протоки

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко закликав країни НАТО спрямувати військові кораблі в Чорне та Азовське моря після російської агресії у районі Керченської протоки.

Українські Національні Новини

Політика