ukenru
kiyiv-otrimav-zapit-vashingtona-na-priznachennya-bridzhit-brink-poslom-ssha-v-ukrayini

Київ отримав запит Вашингтона на призначення Бріджит Брінк послом США в Україні

 • 13913 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Україна отримала запит США на призначення Бріджит Брінк послом Сполучених Штатів Америки у Києві. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спілкування з українськими журналістами, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Я можу підтвердити, що Україна отримала запит США на призначення пані Бріджет Брінк послом Сполучених Штатів до України, і Міністерство закордонних справ уже запустило відповідну процедуру погодження її кандидатури”, — сказав Кулеба.

Деталі

Як пояснив міністр, це рішення не ухвалюється “просто в кабінеті”. У кожній країні є певна процедура, яку треба пройти, і після цього ухвалити рішення.

“Ми цю процедуру запустили, і коли вся інформація буде зібрана, буде ухвалюватись політичне рішення”, — додав він.

Доповнення

ЗМІ повідомили напередодні, що в Україні схвалили кандидата на посаду посла США. Американська сторона запропонувала на посаду Бріджіт Брінк.

З травня 2019 року посада голови посольства США в Києві залишається вакантною, коли попередній посол Марі Йованович була відкликана до Вашингтона. Йованович отримала призначення в Україну в 2016 році ще за каденції 44-го президента США Барака Обами. У травні 2019 року вона покинула посаду на особисту вимогу тодішнього глави держави Дональда Трампа, він звинуватив її в нелояльності.

Українські Національні Новини

Політика