kitay-obgovoriv-z-rf-konflikt-mizh-izrayilem-ta-khamas-zaklikav-do-pripinennya-vognyu-ta-visunuv-propozitsiyu-pro-poserednitstvo

Китай обговорив з рф конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС: закликав до припинення вогню та висунув пропозицію про посередництво

 • 359034 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї в понеділок закликав до припинення вогню, щоб зупинити кровопролиття в Ізраїлі, припустивши на зустрічі зі своїм російським колегою сергієм лавровим, що великі світові держави повинні працювати, щоб уникнути гуманітарної катастрофи, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Голова мзс рф сергій лавров обговорив конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС із міністром закордонних справ Китаю Ван Ї у Пекіні перед візитом російського диктатора володимира путіна до Китаю.

"Рада Безпеки ООН має вжити заходів, а великі держави мають відіграти активну роль", - сказав Ван лаврову, згідно з китайською стенограмою із зустрічі.

"Необхідно встановити припинення вогню, повернути обидві сторони за стіл переговорів та створити канал надзвичайної гуманітарної допомоги для запобігання подальшій гуманітарній катастрофі", - зазначив Ван.

росія та Китай, постійні члени Ради Безпеки ООН, заявили, як повідомляється, що фундаментальною проблемою, яка є основою конфлікту, є відсутність справедливості для палестинців.

"Відбувся ґрунтовний обмін думками щодо широкого спектру міжнародних і регіональних питань, у тому числі щодо ситуації, що різко загострилася на Близькому Сході", - повідомили в мзс росії про зустріч з Ван Ї.

Під час двосторонніх переговорів лавров та Ван Ї, як вказано, також обговорили війну в Україні та зусилля щодо її вирішення "політичними та дипломатичними методами", повідомили в міністерстві.

"Китай цінує високу повагу президента путіна до і підтримку будівництва ініціативи "Один пояс, один шлях" і вітає активну участь російської сторони, що триває", - сказав Ван.

Нагадаємо

Спецпредставник Китаю з питань Близького Сходу відвідає регіон.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Блінкен повернувся в Ізраїль - ЗМІ

     • 377678 переглядiв