kitay-maye-na-ozbroyenni-blizko-500-yadernikh-boyegolovok-pentagon

Китай має на озброєнні близько 500 ядерних боєголовок - Пентагон

 • 227579 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Китай значно розширив свої ядерні запаси за останній рік і наразі зберігає близько 500 оперативних боєголовок. Про це йдеться у щорічному звіті Пентагону, пише ВВС, передає УНН.

Деталі 

У США також дійшли висновку, що Пекін сподівається подвоїти свій арсенал до 1000 боєголовок до 2030 року. Проте Китай залишається відданим політиці «без першого удару».

Хоча у звіті говориться, що зростання перевищило прогнози, запаси Китаю все ще менші, ніж у росії та США. За даними незалежного Стокгольмського інституту дослідження проблем миру, росія має ядерний арсенал із приблизно 5889 боєголовок, тоді як США можуть розмістити 5244.

У 2021 році Міністерство оборони оцінило, що Китай мав близько 400 боєголовок.

У звіті Пентагону в четвер говориться, що нинішнє прагнення Китаю нарощувати свій ядерний арсенал «перевищить попередні спроби як за масштабом, так і за складністю».

Представники США заявили, що Пекін, ймовірно, завершив будівництво трьох нових кластерів ракетних об’єктів у 2022 році. Ці поля включають щонайменше 300 нових шахтних установок міжконтинентальних балістичних ракет (МБР), йдеться у звіті. МБР — це балістичні ракети з дальністю понад 5500 км.

Доповнення

Китай розпочав виробництво нового покоління ядерних підводних човнів, які, як очікується, буде набагато складніше відстежити.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Хорватія надала Україні весь арсенал Мі-8, що мала

     • 962831 переглядiв

    В Іраку атакували військову базу США

     • 780758 переглядiв

    Кім Чен Ин пообіцяв виконати всі домовленості з рф

     • 263141 переглядiв