ukenru
kitay-i-rosiya-domovilis-pro-spilni-viyskovi-navchannya-tsogo-roku-cnn

Китай і росія домовились про спільні військові навчання цього року - CNN

 • 810498 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Китай і росія домовились про спільні військові навчання, які, як очікується, пройдуть цього року. Про це пише УНН, посилаючись на CNN.

Деталі

Міністерство оборони Китаю зазначає, що начальник управління Об’єднаного штабу Центрального військового комітету Китаю провів відеозустріч з начальником Генерального штабу збройних сил росії валерієм герасимовим. Зустріч відбулась з метою "обміну думками щодо реалізації консенсусу глав двох держав і поглиблення співпраці між двома арміями". Зокрема повідомляється, що сторони домовились про військові навчання у 2023 році.

Доповнення

За даними Головного митного управління Китаю, двостороння торгівля між росією та Китаєм із січня по травень 2023-го склала понад 93,8 мільярда доларів, що на 40,7% більше, ніж за аналогічний період 2022 року. москва постраждала від санкцій Заходу, запроваджених на тлі повномасштабного вторгнення в Україну, і була виключена з більшої частини світової економіки. Однак Китай, який оголосив про "безмежну дружбу" з рф, кинув кремлю "економічний рятувальний круг", пом’якшивши вплив його вигнання з глобальної фінансової системи, відзначає CNN.

Китай, який вважає росію ключовим партнером, відмовився засудити її повномасштабне вторгнення в Україну або закликати до виведення російських військ з українських територій.

Нагадаємо

Китай та росія провели спільне повітряне патрулювання над Японським та Східно-Китайським морями вшосте з 2019 року, що збіглося зі збільшенням військових маневрів та навчань США та їх союзників в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу