kinofestyval-u-kanadi-vidmovyvsia-skasuvaty-pokaz-rosiiskoho-propahandystskoho-filmu

Кінофестиваль у Канаді відмовився скасувати показ російського пропагандистського фільму

 • 97105 переглядiв

Міжнародний кінофестиваль у Торонто заявив, що покаже канадський фільм "Russians at War", незважаючи на занепокоєння. TIFF підкреслює, що фільм створено без участі РФ і захищає свободу художнього вираження.

Міжнародний кінофестиваль у Торонто (TIFF) заявив, що поважає занепокоєння, висловлені щодо канадського документального фільму "Russians at War", але підтверджує, що його прем'єра відбудеться цього тижня, як і заплановано. про це йдеться у заяві організаторів кінофестивалю, передає УНН

Деталі

Фільм є офіційною копродукцією Канади та Франції, профінансованою декількома канадськими агенціями на федеральному та провінційному рівнях. TIFF наголошує, що фільм був створений без участі російських урядових структур і не повинен розглядатися як російська пропаганда. Попри занепокоєння, фестиваль, як і Венеційський кінофестиваль та інші міжнародні події, вважає, що цей канадський документальний фільм заслуговує на місце у програмі.

У заяві TIFF підкреслюється підтримка права митців та культурних працівників на вільне висловлення політичної думки і протидія цензурі. Організатори зазначають, що їхня роль як кураторів і презентерів кіно включає захист художнього вираження та створення безпечного простору для обговорення та критики мистецтва.

TIFF також висловив солідарність з українським народом, який страждає через незаконне вторгнення Росії. Фестиваль керується демократичними цінностями свободи совісті, думки, висловлювання та мирних зібрань, захищених Канадською хартією прав і свобод.

Україна закликала скасувати показ пропагандистського російського фільму на кінофестивалі у Торонто06.09.24, 21:24

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Росія атакувала Конотопську громаду: 13 поранених

     • 21306 переглядiв

    Збитки від забруднення Сейму та Десни склали 405 млн грн

     • 32441 переглядiв

    Литва закликала НАТО збивати російські дрони

     • 103688 переглядiв

    Північна Корея запустила балістичну ракету в східні води

     • 70644 переглядiв

    ППО відбиває атаку ворожих дронів над Київською областю

     • 28292 переглядiв

    Samsung планує скоротити до 30% закордонних працівників

     • 31435 переглядiв