kim-chen-in-zvilniv-svogo-drugogo-nomera-u-viyskoviy-komisiyi-kndr

Кім Чен Ин звільнив свого "другого номера" у військовій комісії КНДР

 • 640150 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. У Північній Кореї звільнили Пак Чен Чона, другого за впливовістю військового чиновника після лідера Кім Чен Ина, з посиланням на державні медіа повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, Пак, заступник голови Центральної військової комісії правлячої Трудової партії та секретар ЦК партії, був замінений Рі Йон Гілем на щорічних зборах комітету минулого тижня, повідомило в неділю офіційне інформаційне агентство KCNA.

Причину заміни не було вказано. Пхеньян регулярно змінює своє керівництво, а партійні збори наприкінці року часто використовуються для оголошення кадрових перестановок та важливих політичних рішень.

Державне телебачення показало Пака, який сидить у першому ряду трибуни з опущеною головою під час зустрічі, тоді як інші учасники підняли руки, щоб проголосувати з кадрових питань. Пізніше його місце виявилося незайнятим.

Він також був відсутній на фотографіях, опублікованих у понеділок офіційним інформаційним агентством KCNA, на фотографіях новорічного візиту Кіма до Кумсусанського Палацу Сонця, де знаходяться тіла його діда та батька, на відміну від жовтня, коли Пак супроводжував Кіма у поїздці в палац.

Доповнення

Центральна військова комісія партії, яку очолює Кім Чен Ин, вважається найвпливовішим військовим органом країни, який ухвалює рішення вище міністерства оборони.

Заміна Пака відбулася, коли Кім закликав до розробки нових міжконтинентальних балістичних ракет і більшого ядерного арсеналу, щоб протистояти Сполученим Штатам та Південній Кореї, що є ключем до оборонної стратегії ізольованої країни до 2023 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі