kilkist-virusiv-hrypu-a-i-v-v-ukraini-pochynaie-konkuruvaty-z-covid-19-moz

Кількість вірусів грипу А і В в Україні починає конкурувати з Covid-19 - МОЗ

 • 23486 переглядiв

Станом на сьогодні кількість вірусів грипу А і В значно більша, ніж у попередні роки й він вже починає конкурувати з Covid-19. Але епідеміологічна ситуація в Україні контрольована, протиепідеміологічних заходів не застосовується. Про це розповів під час брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає УНН.

Сьогодні ми продовжуємо епідмоніторинг гострих респіраторних вірусних інфекцій, до яких відносяться і Covid-19, і грип. В Україні за останні три роки розпочалась активна циркуляція вірусів грипу. Коли була пандемія Covid, то випадки захворювання на грип було одиничні. Сьогодні кількість вірусів грипу А і Б значно більша, ніж у попередні роки й він вже починає конкурувати з Covid-19",

- сказав Ляшко.

Деталі

Він додав, що на сьогодні епідеміологічна ситуація в Україні контрольована, вона в межах епідпорогів.

Ми відслідковуємо, тому ніяких додаткових протиепідеміологічних заходів національного рівня не застосовується,

- зазначив міністр.

Водночас очільник МОЗ наголосив, що у разі зростання кількості випадків на грип, то будуть проводитися заходи, які прописані нормативно-правовими актами.

Нагадаємо

Міністерство охорони здоров'я України не бачить необхідності в національному карантині через грип та COVID-19, покладаючись на регіональні заходи та протиепідемічні протоколи.

Павло Башинський

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Азербайджан заявив про призупинення роботи в ПАРЄ

     • 26857 переглядiв