kilkist-vipadkiv-koronavirusu-u-sviti-vpala-na-24-smertnist-v-aziyi-zrostaye-vooz

Кількість випадків коронавірусу у світі впала на 24%, смертність в Азії зростає - ВООЗ

 • 186637 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я, опублікованому в четвер, кількість нових випадків коронавірусу, зареєстрованих у всьому світі, скоротилася майже на чверть за останній тиждень, тоді як смертність знизилася на 6%, але все ж таки була вищою в деяких частинах Азії, інформує УНН.

Деталі

Агентство охорони здоров'я ООН заявило, що минулого тижня було зареєстровано 5,4 мільйона нових випадків захворювання на COVID-19, що на 24% менше, ніж на попередньому тижні. Кількість випадків Інфекції впали у всьому світі, у тому числі майже на 40% в Африці та Європі та на третину на Близькому Сході. Смертність від COVID зросла у Західній частині Тихого океану та Південно-Східній Азії на 31% та 12% відповідно, але знизилася чи залишилася стабільною у всіх інших країнах.

На брифінгу для преси в середу генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус заявив, що кількість зареєстрованих смертей від коронавірусу за останній місяць зросла на 35%, і зазначив, що за останній тиждень було зареєстровано 15 000 смертей.

Контекст

У четвер консультативна група ВООЗ з вакцин вперше рекомендувала людям, найбільш вразливим до COVID-19, у тому числі людям похилого віку, людям із супутніми захворюваннями та працівникам охорони здоров'я, зробити друге бустерне щеплення. Багато інших закладів охорони здоров'я країн світу зробили ту саму рекомендацію кілька місяців тому.

Група експертів також заявила, що вона оцінила дані про вакцини Pfizer-BioNTech і Moderna для молодих людей і заявила, що діти та підлітки відносяться до групи з найнижчим пріоритетом для вакцинації, оскільки у них набагато менше шансів захворіти на тяжке захворювання.

Додамо

Раніше цього тижня британська влада схвалила оновлену версію вакцини Moderna проти COVID-19, націлену на варіант Омікрон, а уряд Великої Британії оголосив, що вона пропонуватиметься людям старше 50 років, починаючи з наступного місяця.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росія перекинула гіперзвукові ракети у Калінінград

     • 138249 переглядiв

    ВООЗ рекомендувала вакцину Valneva від COVID-19

     • 139636 переглядiв

    В Україні заарештували АЗС та акції мережі Amic Energy: деталі

     • 135732 переглядiв