ukenru
kilkist-vbitikh-palestintsiv-vnaslidok-boyovikh-diy-z-izrayilem-zrosla-do-126

Кількість вбитих палестинців внаслідок бойових дій з Ізраїлем зросла до 126

 • 14872 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Міністерство охорони здоров'я в секторі Газа повідомляє про 126 вбитих з початку нещодавніх бойових дій між Ізраїлем та терористичною групою та близько 950 поранених. Про це інформує The Times of Israel, пише УНН.

Деталі

Тридцять один із вбитих були неповнолітніми, додає міністерство. Ізраїль заявляє, що більшість жертв є членами терористичних груп або, в деяких випадках, жертвами помилкового ракетного обстрілу ХАМАС.

Контекст

Ракетні удари між Ізраїлем і сектором Газа тривають з 10 травня, загострення почалося через зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі. 13 травня, армія Ізраїлю повідомила, що за два дні з сектора Газа випущено не менш як 1600 ракет, Ізраїль атакував близько 600 військових цілей в секторі Газа. Ізраїльська армія також заявила про готовність до наземної операції.

За словами ізраїльських військових, близько 160 літаків одночасно завдали масованого удару по мережі тунелів, виритих угрупованням ХАМАС під Газою близько опівночі, що стало наймасштабнішим ізраїльським ударом з моменту початку бойових дій на початку цього тижня. 

В цілому під час цього обстрілу було випущено близько 500 артилерійських снарядів, разом з 50 танковими снарядами. Палестинці в Газі повідомляють, що ізраїльський удар тривав більше години і призвів до низки жертв, хоча точні дані поки недоступні.

Українські Національні Новини

Новини Світу