kiberbezpeka-v-yes-tekst-zakonu-pro-kibersolidarnist-uzghodzhenyi-krainamy-chlenamy-yes

Кібербезпека в ЄС: текст закону про кіберсолідарність узгоджений країнами-членами ЄС

 • 38736 переглядiв

Рада постійних представників країн-членів ЄС схвалила Акт про кіберсолідарність, спрямований на посилення співпраці, обізнаності та реагування ЄС на загрози та інциденти у сфері цифрової безпеки. Він запроваджує "Європейський кіберщит" для виявлення загроз та механізм розгляду інцидентів у сфері кібербезпеки.

Рада постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) узгодила позицію щодо Акту про кіберсолідарність, який має на меті посилити солідарність і можливості ЄС у виявленні, підготовці та реагуванні на загрози безпеці та інциденти в цифровій сфері. Про це пише УНН із посиланням на Раду Європейського Союзу.

Для зміцнення солідарності та потенціалу ЄС для виявлення, підготовки та реагування на загрози та інциденти кібербезпеці представники держав-членів COREPER досягли спільної позиції щодо так званого "акту кіберсолідарності". 

– інформує Хосе Луїс Ескріва, міністр цифрової трансформації Іспанії, на сайті Ради ЄС.

Зокрема вказується, що проект регламенту має на меті зміцнити механізми співпраці, створюючи можливості для більшої стійкості ЄС щодо реагування на кіберзагрози.

Пропонуючи цей регламент, Європейська комісія мала на меті підвищити обізнаність про загрози кібербезпеці, посилити готовність і захист критично важливих об’єктів і основних служб, таких як лікарні та державні служби, від кібератак, збільшити солідарність на рівні ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pornhub столкнется с самым строгим в ЕС режимом в отношении онлайн-контента

Для швидкого та ефективного виявлення основних кіберзагроз, передбачається створення "Європейського кіберщита" як загальноєвропейської інфраструктури, що складається з оперативних центрів національної безпеки та транскордонних мереж у межах ЄС.  Ця система буде контролювати обмін інформацією щодо виявлення та боротьби з кіберзагрозами.

Також очікується запуск механізму огляду інцидентів кібербезпеки - на запит Комісії або національних органів влади агентство ЄС з кібербезпеки (ENISA) розглядатиме певні інциденти з кібербезпекою та надаватиме звіт із отриманими уроками та рекомендаціями.

Нагадаємо

Україна створила Талліннський механізм з кібербезпеки разом з 10 іншими країнами, щоб посилити свій кіберзахист і стійкість, як оголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Група має на меті координувати дії з ЄС і НАТО і відкрита для нових членів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помста за Київстар почалася: українські хакери знищили IT-інфраструктуру "Росводоканалу"

Популярні

Новини по темі

На Донеччині за минулу добу поранення дістали двоє людей

 • 24153 переглядiв