khochut-vstanoviti-nyevskogo-u-mariupoli-rashisti-demontuyut-memorial-pamyati-zagiblim-ukrayinskim-viyskovim

Хочуть встановити Нєвського: у Маріуполі рашисти демонтують Меморіал пам'яті загиблим українським військовим

 • 114086 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Сьогодні у тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області російська окупаційна влада розпочала демонтаж Меморіалу пам'яті загиблих маріупольців, які захищали Україну в період україно-російської війни. Замість нього вони планують встановити пам'ятник Олександру Нєвському. Про це повідомляє пресслужба Маріупольської міської ради, передає УНН.

Цитата

«Це і без того цинічний та жалюгідний вчинок, але російські окупанти та їх посібники пішли ще далі – вони назвали пам’ятний меморіал… фонтаном. Як кажуть самі окупанти на місце меморіалу хочуть встановити пам’ятник Олександру Нєвському на коні. Чому саме йому – невідомо, адже цей персонаж ніякого відношення до Маріуполя немає», - ідеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначається, Меморіал став важливою складовою оновленої площі Свободи. Він був виготовлений з граніту у формі українського герба, по якому струмує вода як символ пролитих сліз. Вода омиває бронзові дубові листя, на кожному з яких – ім’я загиблого героя.

Доповнення 

У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області російські окупанти планують провести рок-концерт на розбомбленому заводі "Азовсталь".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Гондурас запустив «Біткойн-долину»

     • 173044 переглядiв

    Україна покращила прогнози збору врожаю до 65-67 млн тонн

     • 173319 переглядiв