ukenru
kazakhstan-i-oon-spivpratsyuvatimut-v-sferi-kosmichnoyi-diyalnosti

Казахстан і ООН співпрацюватимуть в сфері космічної діяльності

 • 7954 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Міністерство цифрового розвитку, оборонної й аерокосмічної промисловості Республіки Казахстан і ООН співпрацюватимуть в сфері космічної діяльності. Про це повідомляє Zakon.kz з посиланням на сайт МЦРОАП Республіки Казахстан, передає УНН.

Меморандум був підписаний на полях 62-ій сесії Комітету ООН з використання космічного простору в мирних цілях (COPUOS), яка в ці дні проходить у Відні. Казахстанську делегацію на сесії очолював віце-міністр цифрового розвитку, оборонної й аерокосмічної промисловості Республіки Казахстан Марат Нургужін. Він зустрівся з директором Управління ООН з питань космічного простору Сімонетто ді Піппо. 

Документ, який підписали високопосадовці, має на увазі подальшу співпрацю в галузях застосування космічної інформації для боротьби зі стихійними лихами. Для досягнення цілей сталого розвитку вирішено посилювати сприяння впровадженню інновацій в космічному секторі, підвищувати кваліфікацію вчених, студентів та інших фахівців, а також сприяти їх участі в спільних науково-дослідних заходах і проектах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія продовжить експлуатувати "Байконур" - В.Путін

Як повідомляв УНН, США пообіцяли протистояти РФ та Китаю у питанні мілітаризації космосу.

Українські Національні Новини

Новини Світу