katargeyt-kolishnya-vitse-prezidentka-yevroparlamentu-khoche-viyti-z-pid-areshtu

Катаргейт: колишня віце-президентка Європарламенту хоче вийти з-під арешту

 • 437827 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Колишня віце-президентка Європарламенту Єва Кайлі, заарештована в межах корупційного скандалу під назвою "Катаргейт", матиме 19 січня нове слухання у Бельгії з проханням про звільнення, пише УНН з посиланням на Euractiv.

Деталі

Кайлі ув'язнена з 9 грудня разом зі своїм партнером Франческо Джорджі. Обидва звинувачуються в участі у злочинній організації, хабарництві та відмиванні грошей внаслідок скандалу, що отримав назву "Катаргейт", який вразив Європарламент.

Запит про звільнення її партнера буде повторно розглянуто 26 січня, а запит колишнього члена Європарламенту Антоніо Панцері – 17 січня.

Відповідно до її перших свідчень бельгійській владі, опублікованій у четвер телеканалом Skai, грецький депутат Європарламенту заперечує свою причетність до скандалу і натомість покладає провину на свого партнера Джорджі.

Чоловік Кайлі був заарештований 9 грудня бельгійською поліцією. Коли їй повідомили про його арешт, вона зателефонувала батькові, який перебував у Брюсселі, і попросила його пройти в її квартиру і взяти валізу, яка, за її словами, належала передбачуваному "натхненникові" "Катаргейту" Антоніо Панцері.

На питання бельгійської влади, чи знала вона, що у валізі гроші, Кайлі відповіла, що зрозуміла це, коли відкрила її.

"Я знала, що Джорджі зберігає в нашій квартирі щось, що належить Панцері", - сказала вона.

Кайлі також натякнула, що Панцері скористався своєю недоторканністю депутата Європарламенту, щоб сховати свої гроші у її квартирі.

Джерело, близьке до справи, повідомило, що з усіх звинувачень, з якими стикається Кайлі, буде важко довести, що вона не була причетна до відмивання грошей.

Те ж джерело додало, що принаймні наразі шанси на тимчасове звільнення Кайлі до суду невеликі.

Тим часом, повідомлення в пресі припускають, що бельгійська влада також ретельно перевіряє її парламентську діяльність у сфері цифрових технологій та технологій, де вона була досить активна усі ці роки.

Доповнення

У грудні у Брюсселі стався скандал зі звинуваченнями у тому, що емірат Перської затоки купив вплив у Європейському парламенті. Колишній віце-президент Європарламенту Єва Кайлі – найгучніше ім'я серед чотирьох заарештованих поліцією. Було виявлено понад 1,5 мільйона євро підозрілих грошей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни знову обстріляли Куп'янськ і район, є поранені - ОВА

     • 358561 переглядiв

    Окупанти обстріляли дві громади в Миколаївській області

     • 319890 переглядiв

    Нічні морози та туман: прогноз погоди на сьогодні

     • 477795 переглядiв

    Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 114 тисяч

     • 484878 переглядiв

    Померла донька короля рок-н-ролу Елвіса Преслі Ліза-Марі

     • 723217 переглядiв