katar-vistupaye-poserednikom-v-obmini-polonenimi-mizh-khamas-ta-izrayilem-zmi

Катар виступає посередником в обміні полоненими між ХАМАС та Ізраїлем - ЗМІ

 • 491593 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Катар виступає посередником у терміновому обміні полоненими між палестинським угрупуванням ХАМАС та Ізраїлем. Про це повідомляє Xinhua з посиланням на джерело в ХАМАСі, передає УНН.

Деталі

"За підтримки США Катар прагне укласти термінову угоду, яка призведе до звільнення ізраїльських жінок, захоплених ХАМАС, в обмін на палестинських жінок-ув'язнених в ізраїльських в'язницях", - ідеться у повідомленні.

За словами джерела, ХАМАС поінформував Катар, що погодиться на обмін полоненими, якщо всіх 36 палестинських жінок-в'язнів, які перебувають в ізраїльських в'язницях, буде звільнено.

Доповнення

На світанку 7 жовтня Ізраїль зазнав масованої атаки включно з ракетними ударами з території сектора Гази. Бойовики проникли на південь країни. Після чого ЦАХАЛ завдав серію повітряних ударів по угрупованню ХАМАС. А також по Лівану після того, як по території Ізраїлю були випущені снаряди.

За даними МОЗ та ЗС Ізраїлю, у країні під час війни, що почалася після атаки з сектору Газа 7 жовтня, зараз поранено вже 2382 особи, приблизно 700 загинули. Як зазначають у палестинському МОЗ, у секторі Газа фіксують 493 жертви.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Ізраїлі загинули щонайменше чотири американці - ЗМІ

     • 441454 переглядiв

    Осінь до Києва прийшла на два тижні пізніше - метеорологи

     • 946200 переглядiв

    ВАКС закрив справу "Роттердам+"

     • 543832 переглядiв