kabmin-vidklav-stvorennya-reyestru-oligarkhiv-do-zakinchennya-viyni

Кабмін відклав створення реєстру олігархів до закінчення війни

 • 186165 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Кабінет міністрів України відклав створення реєстру олігархів до закінчення війни. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 827-р від 19 вересня, передає УНН.

Деталі

Кабінет міністрів України вніс зміни до плану заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами).

У додатку до розпорядження повідомляється, що функціонування та забезпечення можливості наповнення Реєстру олігархів планується "через три місяці з дня припинення/скасування воєнного стану".

Раніше Реєстр олігархів мали створити через три місяці з дня опублікування висновку Венеційської комісії до закону про олігархів.

Доповнення

У березні 2023 року Кабінет міністрів України відтерміновував формування реєстру олігархів.

29 червня 2022 року Президент Володимир Зеленський ввів у дію Положення про реєстр олігархів, яке затвердила Рада національної безпеки і оборони.

У вересні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599).

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримала новий транш допомоги від ЄС у 1,5 млрд євро

     • 336510 переглядiв

    ВАКС починає розгляд по суті справи одеського "Краяну"

     • 147254 переглядiв

    На Дніпропетровщині винищувачем ліквідовано ворожий дрон

     • 148065 переглядiв

    Оскарження рішення ВЛК - у МОЗ пояснили процедуру

     • 261215 переглядiв