ukenru
kabmin-skhvaliv-zakhodi-z-sotsialnoyi-pidtrimki-ukrayintsiv-pid-chas-karantinu

Кабмін схвалив заходи з соціальної підтримки українців під час карантину

 • 16584 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Кабінет міністрів схвалив низку рішень щодо соціальної підтримки людей під час карантину, введеного в Україні у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі за підсумками ухвалення рішення, передає УНН.

"Уряд проголосував за низку рішень, спрямованих на соціальну підтримку людей під час карантинних заходів", - повідомив очільник уряду.

З його слів:

  • Виплати соціальної допомоги, які були призначені раніше, будуть продовжені на період карантину та 30 днів після цього без звернення особи до відповідних установ.
  • Отримувачам соціальної допомоги, які пропустили строк переогляду, виплати не будуть зупинятися до закінчення терміну дії карантину.
  • З 10 квітня цього року запроваджується інформаційна платформа "Допомога поруч" для надання підтримки та соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим незахищенним категоріям громадян з боку місцевої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій тощо.

Нагадаємо, Шмигаль не виключив, що карантин в Україні продовжать до травня. Наразі він триває до 24 квітня.

Українські Національні Новини

Економіка