ukenru
izrail-vykorystovuie-holod-yak-zbroiu-viiny-v-haz-predstavnyk-oon-z-prav-liudyny-folker-tiurk

Ізраїль використовує голод, як зброю у війні в Газі - представник ООН з прав людини Фолькер Тюрк

 • 24117 переглядiв

Представник ООН з прав людини Волкер Тюрк звинувачує Ізраїль у використанні голоду як зброї війни в Газі, наводячи у своїй доповіді статистичні докази штучного голоду.

У своєму звіті звіті чиновник ООН запропонував статистичні докази того, що гуманітарна катастрофа в Газі перетворюється на штучний голод. Про це передає УНН із посиланням на BBC.

Деталі

Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк (Volker Türk) заявив в інтерв’ю BBC, що Ізраїль несе значну провину, оскільки зафіксовано, що в якості зброї у війни проти ХАМАС в Газі, використовується голод. За словами посадовця ООН, якщо намір буде доведено, це буде рівнозначно військовому злочину.

У своєму інтерв'ю з Женеви Фолькер Тюрк зазначив, що засуджує напади ХАМАС на ізраїльських цивільних і солдатів 7 жовтня, включаючи вбивства, зґвалтування та захоплення заручників. Але він також сказав, що жодна сторона у війні не повинна ухилятися від відповідальності за свої дії.

Наразі він підтверджує появу доказів того, що Ізраїль уповільнює або припиняє доставку допомоги у Газу.

21.03.24, 11:18 • [views_0]

Доповнення

Міністр із стратегічних питань Ізраїлю Рон Дермер і радник з національної безпеки Зачі Ханегбі мали вилетіти до США в понеділок, щоб продемонструвати альтернативи запланованому наземному наступу у Рафах.

Директор із комунікацій Ради національної безпеки США Кірбі заявив, що немає ознак того, що "ізраїльтяни негайно готуються провести наземну операцію в Рафаху" або що це може статися найближчими днями.

"Схоже, що вони ще далекі від входу в Рафах", - сказав Кірбі.

 В той час, за словами прем’єр-міністра Ізраїлю Нетаньяху, ізраїльська армія вже розробила плани доставки мирних жителів у безпечне місце.

Тим часом, дипломатична місія Ізраїлю в Організації Об'єднаних Націй в Женеві назвала доповідь експерта ООН з прав людини про війну в Газі ганьбою для Ради з прав людини.

"Таким чином, доповідь є непристойною інверсією реальності, в якій так званий експерт може робити обурливі звинувачення, чим екстремальніше, тим краще", - написала місія в понеділок на платформі X (колишній Twitter).

За повідомленнями ЗМІ, експерт ООН з прав людини Франческа Альбанезе раніше звинуватила Ізраїль у скоєнні геноциду в секторі Газа в поки що попередній версії і назвала створення єврейської держави "поселенсько-колоніальним проектом".

Італійський юрист є доповідачем Ради ООН з прав людини щодо ситуації з правами людини на окупованих палестинських територіях, але не виступає від імені ООН.

27.03.24, 12:06 • [views_0]