ukenru
izolyatsiya-rf-mozhe-poglibitsya-cherez-reaktsiyu-na-rishennya-gaagi-schodo-naftogazu-ekspert

Ізоляція РФ може поглибиться через реакцію на рішення Гааги щодо "Нафтогазу" - експерт

 • 13883 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Реакція Росії на рішення арбітражу у Гаазі, який визнав незаконною експропріацію РФ активів НАК "Нафтогаз України" вартістю понад 5 млрд дол. у Криму, може призвести до її подальшої міжнародного ізоляції. Про це заявив експерт аналітичного центру Atlantic Council, економіст Андерс Аслунд, передає УНН.

"Це значна подія! 5 мільярдів Україні від Російської Федерації. Ймовірно, Росія знову відмовиться платити, що ще більше віддалить її на міжнародному рівні", - написав Аслунд у Twitter.

Нагадаємо, про позитивне для “Нафтогазу” рішення Третейського суду в Гаазі 1 березня повідомив голова НАК Андрій Коболєв.

За його словами, компанії вдалося довести, що юрисдикція трибуналу поширюється на цей випадок, а також, що Росія винна у втраті “Нафтогазом України” активів у Криму. Вартість втрачених від анексії Криму активів компанія оцінює у суму близько 5 мільярдів доларів США, зазначив Коболєв.

This is big! $5 billion to Ukraine from the Russian Federation. Presumably Russia will refuse to pay again, which will further alienate it internationally. https://t.co/n8J8jq2cO6

— Anders Åslund (@anders_aslund) 1 марта 2019 г.

Міжнародний трибунал ухвалив рішення на користь Нафтогазу, і постановив, що Російська Федерація, відповідно до двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною та Росією, є відповідальною за незаконне захоплення активів Нафтогазу в Криму.

— Нафтогаз України (@NaftogazUK) 1 марта 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика