iz-hnizdamy-kanatamy-ta-hoidalkamy-khvyliasti-papuzhky-u-stolychnomu-zooparku-pereikhaly-litniu-fazendu

Із гніздами, канатами та гойдалками: хвилясті папужки у столичному зоопарку переїхали "літню фазенду"

 • 109945 переглядiв

Велика група врятованих хвилястих папужок переїхала до своєї нової літньої резиденції - просторого вольєру на відкритому повітрі з природними зручностями, такими як гнізда, гілки, мотузки та годівниці, у Київському зоопарку, що сприятиме їхній реабілітації.

Велика група хвилястих папужок, які потрапили до Київзоо під час війни, переїхала на свою нову літню фазенду. У зоопарку показали фото та розповіли про зручності фазенди, передає УНН.

Реабілітація птахів – це складний і довготривалий процес. Адже необхідно не тільки відновити тварину фізично, але й повернути нормальний психологічний стан та соціалізувати до групи собі подібних. Саме для цього і створюються все нові й нові природні авіарії, де птахи перебувають у складі зграй безпосередньо у парку Київзоо – на свіжому повітрі серед зелених кущів та дерев 

- повідомили у столичному зоопарку.

Відомо, що новий авіарій розраховано на комфортне проживання двадцяти хвилястих папужок, для яких облаштовано: гнізда, гілки дерев, канати та гойдалки, присади, годівничка та напувалка. Дно авіарію устелено дерев’яною мульчою.

Врятовані папужки смакують зерновий корм, овочі та фрукти та швидко відновлюють сили у дружній гомінкій зграї. Побачити їх можна у сквері навпроти слоника. 

Антоніна Туманова

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові знову лунали вибухи: що відомо

     • 23671 переглядiв