ispaniia-planuie-zrobyty-svii-vnesok-u-piat-koalitsii-dlia-dopomohy-ukraini-shcho-vidomo

Іспанія планує зробити свій внесок у п'ять коаліцій для допомоги Україні: що відомо

 • 114320 переглядiв

Іспанія планує продовжувати надавати військову допомогу Україні, роблячи внесок у п'ять коаліцій у форматі "Рамштайн".

Іспанія і надалі допомагатиме Україні з навчанням військових, а також планує зробити свій внесок у п'ять коаліцій в рамках формату "Рамштайн". Про це повідомило Міноборони Іспанії, передає УНН.

Деталі

Міністерка оборони Іспанії на засіданні контактної групи з питань оборони України зазначила, що саме зараз, перед другою річницею повномасштабного вторгнення рф, "єдність і підтримка України стають найважливішими".

Також вона повідомила, що Іспанія планує зробити свій внесок у коаліції безпеки на морі, польової артилерії, наземної протиповітряної оборони, інформаційних технологій і коаліції з розмінування.

Крім того Іспанія й надалі буде дуже активною у сфері навчання, про що свідчить понад 3500 українських військових, які вже пройшли навчання в Іспанії. Роблес анонсувала нові спеціалізовані навчальні модулі з протиповітряних систем Patriot, NASAMS і Hawk, а також підводного розмінування.

На завершення свого виступу міністерка наголосила на тому, що Іспанія буде підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно.

Збільшення постачання Україні дальнобійної зброї і не тільки: у Міноборони підбили підсумки чергового "Рамштайну"23.01.24, 20:40

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вже понад годину обстрілюють Херсон

     • 30612 переглядiв