ukenru
inp-ne-bude-initsiyuvati-nadannya-zvannya-geroya-ukrayini-sentsovu-ta-zatrimanim-moryakam

ІНП не буде ініціювати надання звання Героя України Сенцову та затриманим морякам

 • 17949 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Інститут національної пам'яті не має наміру ініціювати процедуру надання звання Героя України українському режисеру Олегу Сенцову, а також затриманим Росією військовим морякам, оскільки це звання дискредитоване. Таку думку висловив директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у коментарі кореспонденту УНН.

"Ні, не будемо", - зазначив В'ятрович, відповідаючи на запитання, чи буде Інститут нацпам'яті ініціювати надання звання Героя України ув’язненому в РФ українському режисеру Олегу Сенцову й військовополоненим українським морякам.

На його думку, звання Героя України – це не та нагорода, яка має стати "символом якоїсь вищої національної поваги до тих людей, які живуть заради України".

"Воно (звання Героя України – ред.) значною мірою скомпрометовано великою кількістю випадкових нагороджень тих людей, які відверто налаштовані проти української держави. Варто було б говорити про якусь іншу державну нагороду, яка могла б претендувати на статус найвищої державної нагороди. Тим більше, звання Героя України є калькою з радянського звання Героя Радянського Союзу", - додав директор Інституту нацпам'яті.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо повернення присвоєння звання “Герой України” (посмертно) Степані Бандері. Відповідний документ під № 9368 був зареєстрований 5 грудня.

В червні 2016 року на офіційному сайті Президента України громадяни зареєстрували електронну петицію, у якій українці просять Петра Порошенка позбавити народного депутата Надію Савченко звання Героя України.

Українські Національні Новини

Політика