indiya-prosit-ssha-rozblokuvati-26-mln-dolariv-zamorozhenikh-v-indiyskikh-almaznikh-kompaniy

Індія просить США розблокувати 26 млн доларів, заморожених в індійських алмазних компаній

 • 537341 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Індія звернулася до Сполучених Штатів з проханням звільнити гроші двох індійських алмазних компаній, які були заморожені через їхні ймовірні торговельні зв’язки з російською компанією Alrosa, що потрапила під санкції. Загальна сума заморожених грошей становить 26 мільйонів доларів, повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Індія звернулася до США з проханням вивільнити 26 мільйонів доларів, які були заморожені у двох індійських алмазних компаній. Заморожування коштів здійснело Управління з контролю за іноземними активами США (OFAC) через підозри, що компанії мали торговельні зв'язки з російською алмазною компанією Alrosa, яка потрапила під санкції.

Зазначається, що OFAC заморозив кошти, коли базовані в ОАЕ підрозділи невстановлених індійських компаній спробували перевести їх на купівлю необроблених алмазів. Проте, наразі невідомо перераховувалися гроші Alrosa чи іншій стороні.

Індійський уряд заявив, що дії OFAC є несправедливими, оскільки компанії не мали жодних намірів порушувати санкції. Компанії повідомили, що платежі призначалися або для російських організацій, які не потрапили під санкції, або для замовлень, виконаних до того, як торік у квітні набули чинності санкції проти Alrosa.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни G7 домовилася працювати над обмеженням торгівлі і відстежувати російські алмази

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі