hromadiany-moldovy-yaki-rozmaliuvaly-stiny-zi-zghadkoiu-pro-ukrainu-zalyshaiutsia-za-hratamy-u-frantsii

Громадяни Молдови, які розмалювали стіни зі згадкою про Україну, залишаються за гратами у Франції

 • 33773 переглядiв

Двоє громадян Молдови, підозрюваних у нанесенні написів, пов’язаних з Україною, наприкінці червня у Парижі, залишаються в СІЗО, - апеляційний суд у понеділок, 1 липня 2024 року, відхилив апеляцію їхніх адвокатів. Пише УНН із посиланням на Ouest-France.

Деталі

У понеділок, 1 липня 2024 року, Апеляційний суд залишив у силі обвинувальний вирок і рішення про взяття під варту двох молдован, яких підозрюють у наклеюванні написів, пов'язаних з Україною, наприкінці червня 2024 року в Парижі. Їхні адвокати засуджують підстави, на яких їхнім підзахисним висунули звинувачення та не мають наміру залишати справу на цьому.

Довідка

Двом чоловікам було пред'явлено звинувачення 22 червня за пошкодження майна та участь у підприємстві, спрямованому на деморалізацію армії з метою підриву національної оборони в мирний час. Спочатку розслідування було розпочато за фактом колективної шкоди та злочинної змови.

Доповнення

Адвокати підсудних, за даними ЗМІ, засуджують відновлення суддями "злочину проти громадської думки, який вийшов з ужитку з часів війни в Алжирі" - деморалізації армії. На думку юристів, такі правопорушення караються щонайбільше штрафом за незначну шкоду.

Зазначається, що двоє молдован наклеїли на фасади газет Le Figaro і AFP написи "Зупини смерть, Мрія, Україна" За попередніми даними, їм заплатили близько 100 євро за мітки, пише Ouest-France.

У Німеччині невідомі вандали розмалювали могилу Степана Бандери21.05.24, 20:34

Популярні

Новини по темі