hotuvala-zakhopleni-likarni-dlia-viiskovykh-rf-zatrymano-deputatku-khersonskoi-oblrady

Готувала захоплені лікарні для військових рф - затримано депутатку Херсонської облради

 • 27168 переглядiв

Підозрювану у співпраці з гауляйтером Херсонщини володимиром сальдо, яка відкривала військові шпиталі рф у захоплених лікарнях, затримано фахівцями Служби безпеки України. Про це передає УНН із посиланням на пресслужбу СБУ Херсонської області.

Деталі

Служба безпеки затримала посадовицю-колаборантку, яка співпрацювала з рф під час окупації Херсона: на посаді очільниці так званого "управління охорони здоров’я", за особистої протекції Сальдо, організовувала переобладнання захоплених лікарень під військові шпиталі для поранених представників країни-агресора.

Фігуранткою виявилась чинна депутатка місцевої облради. Вказується, що після захоплення обласного центру вона підтримала російських загарбників та запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

Серед іншого, посадовиця займалась постачанням медпрепаратів для російських військ та окупаційних органів країни-агресора.

Щоб конспіруватися, обрала собі псевдонім, який використовувала під час підривної діяльності на користь рф.

Репресії на загарбаних територіях: За спротив агресору засуджують місцевих - Федоров13.03.24, 02:12

Після звільнення Херсона фігурантка залишилась у місті, сподіваючись уникнути правосуддя, позиціонуючи себе "поза політикою"; згодом планувала втекти до тимчасово окупованого Криму під вигаданим ім’ям.

СБУ своєчасно викрила колаборантку і затримала її, - їй повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Депутатка перебуває під вартою. Їй загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо

Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України. Серед фігурантів соратниця колаборантки Монтян.

Діяла під прикриттям УПЦ (МП) і поширювала прокремлівську пропаганду: в Україні викрили наймасштабнішу агентурну мережу фсб12.03.24, 15:16

Популярні

Новини по темі