hetmantsev-vyznav-shcho-podatkova-tysne-na-ukrainskyi-biznes

Гетманцев визнав, що податкова тисне на український бізнес

 • 13027 переглядiв

Голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев визнав, що податкова служба тисне на український бізнес. Експерти вказують на зловживання податківців та можливу причетність Гетманцева до корупційних схем у ДПС.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев публічно визнав, що Державна податкова служба, неформальним куратором якої його називають, здійснює тиск на український бізнес, пишу УНН.

Деталі

Розмірковуючи у своєму Telegram-каналі про те, що в майбутньому податкові перевірки будуть проводитися за визначеною методологією та міжнародними стандартами, Гетманцев зазначив, що це має усунути можливість тиску на бізнес. Тобто, фактично, визнав, що українські підприємці нині страждають від незаконних дій податківців.  

Цим механізмом усувається можливість тиску на бізнес, коли на сьогодні територіальний орган може прийти до кожного. Перевірка за такого підходу буде проводиться виключно, коли виявлені у такого платника високий ступень ризику і такий платник доведений територіальному органу як такий, що містить високі ризики для проведення перевірки

- написав Гетманцев.

Додамо

Блокування податкових накладних - одна з основних проблем, на яку скаржаться українські підприємці у сфері адміністрування податків. За даними бізнес-омбудсмена Романа Ващука, проблема бізнесу навіть не в рівні податків, а в стилі адміністрування. Окрім того, він додав, що податкова і митниця 90-94% справ програють у судах - або у першій інстанції або в апеляції у Верховному Суді.

На думку експертів, така ситуація з судами свідчить про зловживання податківцями своїми повноваженнями, адже суди розбивають ці рішення. Зокрема, економічний аналітик Павло Себастьянович, прямо називає це "схемами".

Член Ради Асоціації платників податків Дмитро Олексієнко вважає, що за такою політикою адміністрування стоїть народний депутат, голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев, адже без його відома у ДПС не ухвалюються жодні важливі рішення. І він фактично керує податковою через свого колишнього помічника Євгена Сокура.

Колишній військовий, лідер партії "Демократична сокира" Юрій Гудименко в ексклюзивному коментарі УНН розповів, що у податковій діє корупційна схема, за якою податківці регіонального рівня збирають хабарі, передають їх керівництву, а те своєю чергою віддає частину коштів голові податкового комітету Ради Данилу Гетманцеву.

За його словами таким чином Гетманцев може отримувати до 2 млн доларів на місяць.

Популярні

Новини по темі