groshova-dopomoga-postrazhdalim-vid-pidrivu-kakhovskoyi-ges-khto-i-skilki-otrimaye

Грошова допомога постраждалим від підриву Каховської ГЕС: хто і скільки отримає

 • 1023450 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Уряд виділить одноразову грошову допомогу постраждалим від підриву дамби Каховської ГЕС. На це з державного бюджету виділили понад 564 млн гривень, повідомляє УНН з посиланням на Міністерство соціальної політики.

Деталі

Кожен постраждалий з підтоплених регіонів Херсонської та Миколаївської областей отримає одноразово 5 тис. грн допомоги коштом резервного фонду держбюджету. Відповідну постанову Уряд прийняв вчора.

Постраждалими визначатимуться ті, хто:

  • на момент виникнення надзвичайної ситуації проживали/були зареєстровані у районах Миколаївської та Херсонської областей (перелік населених пунктів разом із переліком вулиць та адрес затверджується Миколаївською та Херсонською ОВА);
  • перемістилися після 6 червня 2023 року з тимчасово окупованих росією територій Миколаївської та Херсонської областей, які розташовані в районах підтоплень зазначених регіонів.

Призначатимуть матеріальну грошову допомогу будуть органи соцзахисту населення. Для отримання допомоги достатньо подати відповідну заяву, і пред’явити паспорт (або єДокумент), картку платника податків, для дітей – свідоцтво про народження (або е-свідоцтво). Інформацію про неповнолітню дитину включають до заяви одного з батьків.

У випадку втрати документів, людина може пред’явити їх скан- чи фотокопії, або використати відомості з ЄДДР та інших державних інформаційних ресурсів.

Звернутися із заявою потрібно не пізніше 31 серпня 2023 року.

Отримати кошти можна буде через "Укрпошту" або через банки, з можливістю їх зняття через термінали.

Грошову допомогу не здійснюватимуть тим громадянам, які проживали на території підтоплення, але переїхали до інших громад, зареєструвались як ВПО і отримують щомісячну допомогу від держави.

Ті громадяни, майно яких було пошкоджено внаслідок підриву греблі на Каховській ГЕС, також матимуть право на отримання компенсації від держави в межах програми "єВідновлення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін виділяє понад 980 млн грн на виплати компенсацій за пошкоджені та зруйновані будинки на Херсонщині

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    20 тисяч росіян подзвонили на гарую лінію, щоб здатися в полон

     • 19371892 переглядiв

    Суд залишив під арештом президента "Мотор Січі" Богуслаєва

     • 943875 переглядiв

    Окупанти почали слати херсонцям вірусні повідомлення

     • 709654 переглядiв