gretsiya-viyshla-iz-sistemi-finansovogo-kontrolyu-yes-u-yakiy-perebuvala-12-rokiv

Греція вийшла із системи фінансового контролю ЄС у якій перебувала 12 років

 • 234078 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Прем'єр-міністр Греції Міцотакіс та комісар ЄС з економіки Джентилоні привітали вихід Греції з-під посиленого економічного контролю. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Глава уряду Греції Кіріакос Міцотакіс у суботу, 20 серпня, привітав офіційний вихід його країни із системи зовнішнього фінансового спостереження Європейського Союзу – так званого посиленого нагляду ЄС над економікою, що діяв протягом 12 років.

Греція на час погашення кредитів залишиться під наглядом, як і інші держави ЄС - Ірландія, Іспанія, Кіпр і Португалія, які отримували фінансову допомогу.

Країна пережила важку фінансову кризу, яка почалася у 2010 році з боргової кризи, і в результаті під тиском своїх кредиторів змушена була запровадити жорсткі заходи економії. Греки втратили у своїй близько 25 відсотків своїх доходів.

У серпні 2018 року Греція успішно завершила третю програму зовнішньої фінансової допомоги. І тепер, як зазначив напередодні міністр фінансів Греції Христос Сайкурас, країна повертається до європейських стандартів і не є винятком у єврозоні.

Нагадаємо

Греція виступила проти заборони на видачу туристичних шенгенських віз росіянам.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Президент України привітав Олександра Усика з перемогою

     • 228491 переглядiв

    Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа

     • 447286 переглядiв