gpu-ogolosila-pidozru-golovnomu-fsbshniku-okupovanogo-krimu

ГПУ оголосила підозру головному ФСБшнику окупованого Криму

 • 4295 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. За результатами проведених слідчих дій повідомлено про підозру вісьмом особам, в тому числі підконтрольному Кремлю начальнику прикордонного управління ФСБ АР Крим та м.Севастополя адміралу Станкевичу С.М. за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України. Про це у Facebook повідомляє прес-секретар Генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган, передає УНН.

Як повідомила Сарган, також сьогодні було оголошено про підозру таким особам, підконтрольним Кремлю: начальнику служби пункту управління ФСБ РФ по республіці Крим та м. Севастополь капітану 1 рангу Ромашкіну Р.О. за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України;

заступнику начальника управління-начальнику відділу берегової охорони прикордонного управління ФСБ по республіці Крим капітану 1 рангу Шеіну А.Б. за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України;

начальнику служби у м. Керч пункту управління ФСБ РФ по республіці Крим капітану 2 рангу Шатохіну О.В.

Найближчим часом планується повідомити про підозру понад 10-м військовослужбовцям Чорноморського флоту Російської Федерації, прикордонної служби ФСБ РФ та Військово-повітряних сил і протиповітряної оборони ЗС РФ від молодшого офіцерського складу до генералів, через агресію РФ в Азовському морі.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя - з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їх екіпажів.

У зв'язку з цим в 10 областях України введено військовий стан до 26 грудня.

Українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

У Росії заявили, що в московське СІЗО "Лефортово" з окупованого Криму доставили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні "Матроської тиші". Україна згодом підтвердила інформацію про переправлення військових в Росію.

ЄСПЛ зобов'язав Росію надати інформацію про українських моряків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Стало відомо, якими будуть новорічні містечка

     • 9042 переглядiв

    Україна ініціює створення зони безпеки вздовж кордону з РФ

     • 14016 переглядiв

    Воєнний стан: ще у двох областях встановили блокпости

     • 29767 переглядiв

    У Мінагро назвали отримувачів бюджетних дотацій

     • 12936 переглядiв

    Українським морякам в СІЗО не віддали листи родичів

     • 8556 переглядiв

    ДФС дала роз’яснення щодо правил розмитнення "євроблях"

     • 14576 переглядiв