1. Ситно поїжте до святкування
Намагайтесь ситно поїсти за декілька годин перед початком святкування. Алкоголь натщесерце зіграє вам погану службу. Обирайте жирні продукти, які зможуть огорнути стінки шлунку: сало, бутерброди з маслом, червоною рибою, горіхи.
2. Підготуйте печінку
За годину-півтори до початку святкування можна випити 30-50 г горілки. Це активізує виробництво ферментів у печінці, які відповідальні за розщеплення алкоголю. І коли ви вже сядете до столу, то ваша печінка буде "розігріта", а ферменти готові розщеплювати та нейтралізувати алкоголь.
3. Не забувайте закушувати
Алкоголь потрібно добре закушувати гарячою їжею. М'ясні страви, риба, варена картопля з маслом або салом, а також петрушка і лимон — значно знижують ступінь сп'яніння. Можна додати активоване вугілля. Але, при цьому, важливо не переїдати, інакше можна навпаки - швидше сп’яніти, перевантаживши органи шлункового тракту.
4. Не мішайте та не знижуйте
Оберіть один улюблений алкоголь на весь вечір і ніч та пийте його з періодичністю не більше партії напою на годину (одна чарка горілки, наприклад, або один келих вина). Не зраджуйте собі та своєму вибору, не поєднуйте напої різної міцності. Уникайте газованих напоїв та у жодному разі не змішуйте їх із міцним алкоголем. Це лише пришвидшить доставлення спирту у мозок.
5. Не тримайте довго алкоголь у роті
Дегустатори алкоголю не ковтають алкоголь, а спльовують його майже відразу й полощуть після цього рот. Адже алкоголь потрапляє в організм не лише через шлунок, але й через слизову нашого рота. При цьому, алкоголь значно швидше потрапляє у мозок. Тому уникайте соломинок для алкогольних коктейлів за можливості, а міцні напої (які не мають високої дегустаційної цінності) випивайте одним ковтком.
Але головний секрет – у помірності вживання алкоголю, коли він лише додає "перчинки" й атмосфери до веселої та дружньої компанії, упевнені експерти першої крафтової горілки "Др.Житник".
Нагадаємо, до новорічних свят перша крафтова горілка "Др.Житник" оголосила креативний конкурс, призом у якому стане святковий набір горілки із різними смаками.