ukenru
gotuyemo-spetsialnu-sistemu-diy-yaka-dopomozhe-shvidshe-rozminovuvati-novu-teritoriyu-pislya-deokupatsiyi-zelenskiy

Готуємо спеціальну систему дій, яка допоможе швидше розміновувати нову територію після деокупації – Зеленський

 • 1080933 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні готують спеціальну систему дій, яка допоможе швидше розміновувати нову територію після деокупації. Про це він повідомив у відеозверненні, передає кореспондент УНН.

Деталі

Зеленський повідомив, що провів кілька безпекових нарад з урядовцями.

"Голова уряду, перша віце-премʼєр, міністр внутрішніх справ та інші міністри. Перша нарада – щодо розмінування в Україні. Станом на зараз понад 170 тисяч квадратних кілометрів нашої території забруднені мінами та боєприпасами, які не розірвалися.

Загалом це оцінюється у часових межах доволі неприємно – мовляв, потрібні десятиліття, щоб розібратися з такою загрозою. Ми маємо зробити це значно швидше. Готуємо й спеціальну систему дій, яка допоможе швидше розміновувати нову територію після деокупації", - розповів Зеленський.

Він зазначив, що активно працюють і з партнерами заради збільшення наших можливостей.

"У техніці, у підготовці саперів і піротехніків. З усіма у світі, хто має досвід, хто має технології, хто має фінансові можливості для підтримки, ми будемо співпрацювати, щоб зробити Україну знову чистою від російських мін", - сказав Зеленський.

Доповнення

Україна системно шукає за кордоном техніку, що пришвидшить гуманітарне розмінування території. Зокрема, потрібно біля ста машин для розмінування, 380 машин для перевезення особового складу та обладнання.

Українські Національні Новини

Політика