ukenru
gotovi-pridbati-medobladnannya-i-navchiti-medikiv-klichko-pro-vaktsinatsiyu-vid-covid-19

Готові придбати медобладнання і навчити медиків: Кличко про вакцинацію від COVID-19

 • 10986 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. За необхідністю, Київ готовий придбати додаткове обладнання та провести навчання для медпрацівників щодо вакцинації від COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає кореспондент УНН.

“Вакцину від коронавірусу (коронавірусної хвороби COVID-19 - ред.) замовив і уряд України. Інформації щодо того, коли вона надійде і в якій кількості ми поки що, на жаль, не маємо. Але готуємось до цього. Зазначу, що в столиці є спеціалізоване комунальне підприємство, що може забезпечити логістику, транспортування та зберігання вакцини, а медзаклади - саму процедуру вакцинації. У столичних медзакладах первинної ланки працюють кабінети щеплень з медперсоналом та обладнанням для зберігання вакцин. За необхідністю, місто готове придбати додаткове обладнання та провести навчання для медпрацівників щодо вакцинації. Тож коли вакцина з’явиться в Україні - столиця буде готова одразу почати вакцинацію”, - сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав технічні документи для отримання Україною вакцин від коронавірусу від ініціативи COVAX. Очікується отримання вакцини наприкінці першого кварталу 2021 року.

Українські Національні Новини

Київ