golovi-yevrokomisiyi-ta-yevroradi-sogodni-v-afinakh-obgovoryat-rozshirennya-yes-zelenskiy-sche-ne-pidtverdiv-vizitu-politico

Голови Єврокомісії та Євроради сьогодні в Афінах обговорять розширення ЄС, Зеленський ще не підтвердив візит - Politico

 • 1060158 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської ради Шарль Мішель сьогодні в Афінах обговорять розширення Європейського Союзу, Президент України Володимир Зеленськи Зеленський ще не підтвердив, чи приїде, повідомило у понеділок Politico, пише УНН.

Деталі

"Більшість Брюсселя все ще не в офісах, але політична машина знову повільно набирає обертів. Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн та голова Євроради Шарль Мішель перебувають сьогодні в Афінах на черговій вечері, присвяченій розширенню ЄС", - пише видання.

Як повідомляється, зустріч проходить перед черговим звітом про розширення Єврокомісії, який має відбутися у жовтні, коли очікується, що виконавчий орган ЄС прозвітує про прогрес у переговорах з країнами, включаючи Україну та Молдову, до того, як лідери вирішать розпочати повноцінні переговори про вступ - "рішення, яке вони очікують ухвалити на саміті в грудні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стефанішина: Україна не виконає всі 7 рекомендацій ЄС до жовтня, однак буде політичне рішення про початок переговорів про вступ

Сьогоднішня зустріч, як зазначається, відбувається більш ніж через 20 років після того, як тодішні лідери ЄС заявили у Салоніках, що "майбутнє Балкан - у Європейському Союзі", і вирішили проводити періодичні саміти на Західних Балканах.

"Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс приймає президентів ЄС, а також лідерів Західних Балкан та інших претендентів - Президент України Володимир Зеленський ще не підтвердив, чи приїде, але Афіни рясніли чутками", - пише видання.

Як зазначається, Албанія була запрошена, але не очікується, "оскільки Афіни та Тирана втягнуті в дипломатичну боротьбу через продовження ув’язнення Фреді Белері, етнічного грека, мера міста Хімара".

Нагадаємо

Зеленський на вихідних відвідав кілька європейських країн.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Під москвою нібито ліквідували ще один безпілотник

     • 618706 переглядiв

    Сили оборони звільнили вже 43 кв. км довкола Бахмута - Маляр

     • 696224 переглядiв