german-galuschenko-obgovoriv-z-gendirektorom-agentstva-z-yadernoyi-energiyi-napryamki-spivpratsi-z-ukrayinoyu

Герман Галущенко обговорив з гендиректором Агентства з ядерної енергії напрямки співпраці з Україною

 • 216348 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Міністр енергетики України Герман Галущенко провів у Парижі зустріч з гендиректором Агентства з ядерної енергії (NEA) Вільямом Магвудом. Про це повідомили на сайті Міністерства енергетики України, передає УНН.

Деталі

Герман Галущенко подякував Агентству за програму NEA-Ukraine Visiting Experts Programme, у межах якої українські фахівці-ядерники отримають можливість працювати разом з експертами агентства для обміну досвідом та розширення співпраці у сфері ядерних технологій, ядерної безпеки і регулювання.

Вільям Магвуд зазначив, що держави-члени NEA висловлюють свою підтримку Україні і готові поглиблювати співпрацю для інноваційного розвитку ядерної галузі.

Агентство з ядерної енергії визначило сфери для розширення співпраці з Україною, де працюватимуть запрошені експерти. Це, зокрема:

  • сфера малих модульних реакторів,
  • радіаційний захист,
  • поводження з радіоактивними відходами,
  • ядерна безпека.

Галущенко наголосив на зацікавленості української сторони в активному розвитку інноваційних технологій у ядерній галузі, а також ознайомив гендиректора NEA з перспективами розвитку в Україні виробництва малих модульних реакторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галущенко: Під час блекаутів Україна возила дизель на окуповану росіянами ЗАЕС

Сторони також обговорили ситуацію на окупованій росіянами найбільшій у Європі атомній електростанції – Запорізькій АЕС, а також необхідність забезпечення гарантій ядерної і радіаційної безпеки на об’єкті. Очільник Міненерго запросив фахівців NEA до розроблення дорожньої карти повернення ЗАЕС до експлуатації після її деокупації.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    У Вінниці пролунали вибухи

     • 1762244 переглядiв

    На Київщині в ДТП загинула жінка

     • 188808 переглядiв

    В Україні створили Державну службу у справах дітей

     • 135404 переглядiв