frantsuzki-zhinky-masovo-spivchuvaiut-zhyzel-peliko-yaka-postrazhdala-vid-shokuiuchoi-spravy-pro-zgvaltuvannia

Шокуюча справа про зґвалтування: французькі жінки масово співчувають Жизель Пеліко

 • 16666 переглядiв

Тисячі французів вийшли на вулиці 30 міст на підтримку 72-річної Жизель Пеліко, яку чоловік роками накачував наркотиками для зґвалтувань. Справа викликала широку хвилю підтримки жертв сексуального насильства.

Тисячі демонстрантів зібралися в Марселі, Парижі та Ніцці на тлі судового процесу у справі про зґвалтування. Демонстранти були вражені "мужністю" Жизель Пеліко, чоловік якої звинувачується в тому, що в період з 2011 по 2020 рік накачував свою дружину анксіолітиками, щоб дозволити десяткам чоловіків зґвалтувати її.

Пише УНН із посиланням на France24.

Деталі

У Франції пройшли демонстрації у Франції на підтримку Жизель Пеліко і жертв зґвалтування.

У 30 містах Франції тисячі жінок і чоловіків вийшли на вулиці, щоб висловити підтримку 72-річній жінці, яку чоловік упродовж багатьох років напихав наркотиками і ґвалтував десятками чоловіків. Пеліко швидко стала національним символом у боротьбі проти сексуального насильства.

71-річний Домінік Пеліко нині перебуває під судом в Авіньйоні. Він зізнався, що роками без її відома ображав свою тепер уже розлучену дружину Жизель із незнайомцями.

Жизель Пеліко докладно розповіла в суді минулого тижня, як вона страждала від незрозумілих провалів у пам'яті та гінекологічних проблем протягом багатьох років, перш ніж дізналася, як її чоловік жорстоко поводився з нею.

Той факт, що Жизель Пеліко погодилася на публічний суд, викликав широку хвилю громадської підтримки жертв сексуального насильства і домагань.

В Україні за пів року зафіксовано майже 98 тисяч звернень про домашнє насильство10.09.24, 15:46

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росія прагне закінчити війну до 2026 року - Буданов

     • 37018 переглядiв

    У Сербії можуть повернути обов'язкову військову службу

     • 16453 переглядiв